onsdag 19 juni 2019

Några zodiakexempel
Vem föreställer mitt horoskop?


Föreställ dig bilden av en modell, poserande mitt i ringen av ett gäng olika konstnärer. Tänk dig också att den här modellen aldrig blivit avbildad tidigare, eller ens sett sig själv i spegeln, så är hon förstås väldigt nyfiken på hur hon ser ut. De olika konstnärerna arbetar med olika tekniker för att avbilda modellen. En gör en skissartad teckning, en annan målar på duk med oljefärg, en tredje jobbar med mejslar för att hugga fram hennes gestalt ur ett stenblock, och ytterligare någon väljer att måla med tunna akvarellfärger. När allt är klart får modellen gå runt och beskåda de olika resultaten. Då menar jag att så länge modellen på något sätt känner igen sig själv i avbilden och blir berörd av vad hon ser, bör man betrakta konstnärens tolkning som meningsfull, oavsett vilken teknik han använt sig av.

På ett liknande sätt förhåller det sig med oss ”stjärnkonstnärer”. Om vi till exempel antar att den esoteriska astrologin mest påminner om akvarellmålning så skall den som känner sig mest bekväm med den tekniken givetvis använda sig av den. Samtidigt är jag också övertygad om att känsligheten för olika media (återgivningen) är högst individuell. Många individer skulle aldrig känna igen sig själva i ett akvarellporträtt, eftersom deras perception aldrig opererat med så diffusa nyanser. Däremot kanske de känner sig väl så hemma i en rustik oljemålning, eller uthuggna ur ett stenblock.

The Earth and its Meaning in Your Horoscope

Med min Måne placerad mitt i Fiskarna i konjunktion med Merkurius äger jag visserligen en väldans tänjbar inbillningsförmåga. Men här snavade jag över en länk som ledde mig "way out" utanför mina hittills kända Fiskevatten. Så nu undrar jag nyfiket om det finns fler som känner igen sig.

http://www.alanoken.com/index.php?page=the-earth-and-its-meaning-in-your-horoscope

Margott Wallströms Jupiter/Uranus konjunktion


När det gäller Margott Wallströms frispråkighet har den naturligtvis en stark koppling till hennes Jupiter/Uranuskonjuniktion 26-27 grader i Kräftan. Några nyckelbegrepp: Chockerande uppriktighet, överraskande sanningsbudskap till trots mot rådande regler och traditioner. Bländande insiktsfullhet som är så övertygande att den inte går att motsäga eller tysta ner.
Jag har ingen aning om hennes födelsetid, men här är en kvalificerad gissning! Om jag förstått tidens tecken rätt så är detta bara början på vad vi kommer att få uppleva i spåren av den "nya tidens budbärare". Skulle inte alls förvåna mig om hennes bästa kompis Anna Lind figurerar i bakgrunden.

Helen Schucman - Transpersonell planetsvit


Helen Schucman, kvinnan som kanaliserade ”A course in miracles” har denna mycket ovanliga transpersonella svit i sitt födelsehoroskop (se bilden). Hon föddes i New York den 14 juli 1909 och oavsett klockslaget ligger den här sviten kvar under hela dygnet. Här har Merkurius, som räknas till våra personliga planeter, hamnat i utrymmet mellan Pluto och Neptunus, som tillhör de transpersonella planeterna. Detta spelrum associerar till vårt kollektiva undermedvetna, de föreställningar vi har kring våra existentiella villkor, vår självbevarelsedrift och vår fruktan inför det okända och inför döden. Det är således inom denna gåtfulla zon som individer med denna svit opererar med sitt tankeliv (Merkurius). Genom detta inflytande står de i förbund med en nära nog tvingande mental intensitet som söker ladda ur sig själv genom extremt idealistiska former av tankeprocesser.

Eftersom tankelivet pejlar in så pass djupa och gåtfulla nivåer av det undermedvetna kan den här planetsviten försätta dessa individer i akuta tillstånd av tvivel, vilsenhet och även självbedrägeri. Denna överväldigande mentala energi kan periodvis ha en dränerande inverkan på psyket hos dessa individer. Under denna livstid transformeras dessa personer mot ett alltmer transparent mentalt tillstånd av gudomlig visshet, såväl som mot en hängiven känsla av upphöjd idealism. Deras förmåga att lyckas med detta hjälper dem samtidigt att skydda sig själva från de mer bedrägliga, ”demoniska” inflytanden som lurar inom de lägre, ännu outforskade nivåerna av tankelivets domäner. The true story of a course in miracles

Två prinsessor


Två "prinsessor" födda samma år och dag, den 10 juni 1982. Madeleine är född 19:05 med Skorpion-ascendent. Lalehs klocklag är okänt (så detta är ren gissning). Tycker nog det verkar som att Laleh har Månen i Stenbocken, till skillnad från Madeleine som har Vattuman-Måne.
Ja Månen i 8:de huset med sin starka integritet och sånger och filosoferande om döden. Samtidigt har hon en enorm arbets- lust och disciplin. Verkar göra kloka investeringar också. Med relationen Venus/Månen i jordtriangeln bock/oxe. Månen får ju bära lusten, trots att stenbocken knappast associeras med just det. Neptunus får inspirera där i Skytten. Både till kreativt skapande som ger påtagliga resultat och till de filosofiska texterna. Det hon ger uttryck för och som handlar om att tillsammans kämpa för vår jord och liknande, och att ..ja det är mycket fokus på tillsammans, får väl räknas till Tvillingarna. Om nu Vattumånen väljs bort. Tycker väldigt mycket om Solen på ascendenten, som den lysande solostjärna hon är. Vilket också pekar på ett starkt karma att balansera här på jorden. Stelliumet i femte huset är ju väldigt potent. Tunga planetkonjunktioner i fin relation med sin strålande sol. Jag tror på dig.

Stjärntvillingar

Här är ett litet axplock ur mitt arkiv av stjärntvillingar. Det enda "släktskap" som råder mellan dessa personer är att de råkar vara födda samma år och samma dag. Under slutet av 70-talet roade jag mig med att försöka finna synliga "bevis" för astrologins trovärdighet. Främst för att ha något att slå i huvudet på alla tvivlare. Nu lyckades jag ändå inte särskilt väl med detta eftersom många hävdade att det här bara var enäggstvillingar. Men jag har kollat upp detta (så långt... det nu var möjligt). Det här är inte alls så vanligt förekommande som man kanske skulle tro. Här gäller det verkligen att Ascendenttecknen matchar, eftersom dessa spelar en så pass avgörande roll för utseendet. Det visade sig också att dessa stjärnpar i de allra flesta fall hade väldig nära besläktade yrkesområden.
Det är framförallt likheterna i uppsynen som är så intressant. Även när man jämför näsor, munnar och ögonbryn är det väldigt likartat.

Vad en Shaman upplever på ett mentalsjukhus

The helical model - our solarsystem is a vortex

https://www.youtube.com/watch?v=0jHsq36_NTU[/youtube]

Ett par lysande exempel på transpersonella planetsviter


Ingmar Bergman och Nelson Mandela var födda med endast fyra dagars mellanrum, den 14 respektive den 18 juli 1918. De utgör lysande exempel på vad jag benämner som transpersonella personligheter, d v s att de genom sina livsöden kommit att spela en väsentligt större roll för sin omvärld än bara för sig själva. Eftersom Merkurius och Venus alltid cirklar i Solens närhet är detta en synnerligen ovanlig planetsvit.

Här lyser... Solen – den mest personligt associerade himlakroppen – in i det mest kollektiva, transpersonella utrymmet mellan Pluto och Neptunus. Inom detta spelrum rör sig människans alla vidskepelser och vanföreställningar (Neptunus) om vår existentiella problematik och i synnerhet då om döden (Pluto). För att göra detta väldigt tydligt så föreställer vi oss Ingmar Bergmans Sol, hans medvetandeljus, likt en lampa i en filmprojektor. Genom strängt taget hela hans filmproduktion löper temat kring döden och våra mänskliga tvångsföreställningar som en röd tråd. Genom sitt medvetande belyser han den allmänmänskliga problematik som är så oåtkomlig för de flesta av oss. Nelson Mandela blev ett levande ljus i mörkret åt en hel nations hopplösa kamp mot apartheidlagarnas tyranni.

Uranus Pluto kvadraturen 2012-2015Många funderingar florerar just nu kring effekterna av Uranus/Pluto kvadraturen. Vi står nu inför den tredje av sju passager när kvadraturen blir exakt och det inträffar den 21 maj. Med erfarenhet från de två föregående passagerna kan vi notera att spänningsläget tycks öka, både i omvärlden och inom oss själva, allteftersom kvadraturen närmar sig. Vad är det då för slags energier som är inblandade i denna kraftmätning? Det enkla och korta svaret är ljus och mörker, ljuset som skall göra oss upplysta och seende och leda oss ut ur omedvetenhetens mörker, ut i friheten. Uranus symboliserar människans uppvaknande mot en högre medvetenhet, men även det kaos som följer i spåren av alltför drastiska och snabba uppbrott och förändringar. Pluto associerar till våra inre, dolda processkrafter, trauman och metamorfos, men även djupa blockeringar, manipulation, tvång, makt, och kanske framför allt maktmissbruk.

De exakta tidpunkterna för de sju passagerna är: 24 juni 2012, 19 sep 2012, 21 maj 2013, 1 nov 2013, 22 april 2014, 15 dec 2014 och slutligen 18 mars 2015. 

Slutligen vill jag dela med mig av en stark inre bild jag fick till mig som kan illustrera något om detta skeende vi nu befinner oss i. Här föreställer jag mig Uranus likt en skarp pannlampa, placerad på samma punkt som det tredje ögat (även detta kopplat till Uranus). Ledsagade av detta skarpa, upplysningens ljus tvingas vi ner i mänsklighetens psykiska katakomber, den värd där Pluto härskar. Här finner vi djupa lager av mänsklig fruktan begraven, och allra längst ner i botten av detta mörker finner vi den djupaste rädslan av alla, rädslan för döden. Men i ljuset av vårt nya seende låter vi oss inte skrämmas. Vi står modigt kvar och betraktar vår fruktan tills mörkret viker hädan. Och tids nog, i likhet med det sjunde inseglet kommer vi att passerar genom sju kriskulminationer på vår väg ut i ljuset, bortom vår djupaste fruktan.

Konjunktionen mellan Saturnus och Pluto En konjunktion mellan två himlakroppar kan liknas vid ett kosmiskt befruktningsögonblick. När...