onsdag 19 juni 2019

Uranus Pluto kvadraturen 2012-2015Många funderingar florerar just nu kring effekterna av Uranus/Pluto kvadraturen. Vi står nu inför den tredje av sju passager när kvadraturen blir exakt och det inträffar den 21 maj. Med erfarenhet från de två föregående passagerna kan vi notera att spänningsläget tycks öka, både i omvärlden och inom oss själva, allteftersom kvadraturen närmar sig. Vad är det då för slags energier som är inblandade i denna kraftmätning? Det enkla och korta svaret är ljus och mörker, ljuset som skall göra oss upplysta och seende och leda oss ut ur omedvetenhetens mörker, ut i friheten. Uranus symboliserar människans uppvaknande mot en högre medvetenhet, men även det kaos som följer i spåren av alltför drastiska och snabba uppbrott och förändringar. Pluto associerar till våra inre, dolda processkrafter, trauman och metamorfos, men även djupa blockeringar, manipulation, tvång, makt, och kanske framför allt maktmissbruk.

De exakta tidpunkterna för de sju passagerna är: 24 juni 2012, 19 sep 2012, 21 maj 2013, 1 nov 2013, 22 april 2014, 15 dec 2014 och slutligen 18 mars 2015. 

Slutligen vill jag dela med mig av en stark inre bild jag fick till mig som kan illustrera något om detta skeende vi nu befinner oss i. Här föreställer jag mig Uranus likt en skarp pannlampa, placerad på samma punkt som det tredje ögat (även detta kopplat till Uranus). Ledsagade av detta skarpa, upplysningens ljus tvingas vi ner i mänsklighetens psykiska katakomber, den värd där Pluto härskar. Här finner vi djupa lager av mänsklig fruktan begraven, och allra längst ner i botten av detta mörker finner vi den djupaste rädslan av alla, rädslan för döden. Men i ljuset av vårt nya seende låter vi oss inte skrämmas. Vi står modigt kvar och betraktar vår fruktan tills mörkret viker hädan. Och tids nog, i likhet med det sjunde inseglet kommer vi att passerar genom sju kriskulminationer på vår väg ut i ljuset, bortom vår djupaste fruktan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konjunktionen mellan Saturnus och Pluto En konjunktion mellan två himlakroppar kan liknas vid ett kosmiskt befruktningsögonblick. När...