onsdag 19 juni 2019

Ett par lysande exempel på transpersonella planetsviter


Ingmar Bergman och Nelson Mandela var födda med endast fyra dagars mellanrum, den 14 respektive den 18 juli 1918. De utgör lysande exempel på vad jag benämner som transpersonella personligheter, d v s att de genom sina livsöden kommit att spela en väsentligt större roll för sin omvärld än bara för sig själva. Eftersom Merkurius och Venus alltid cirklar i Solens närhet är detta en synnerligen ovanlig planetsvit.

Här lyser... Solen – den mest personligt associerade himlakroppen – in i det mest kollektiva, transpersonella utrymmet mellan Pluto och Neptunus. Inom detta spelrum rör sig människans alla vidskepelser och vanföreställningar (Neptunus) om vår existentiella problematik och i synnerhet då om döden (Pluto). För att göra detta väldigt tydligt så föreställer vi oss Ingmar Bergmans Sol, hans medvetandeljus, likt en lampa i en filmprojektor. Genom strängt taget hela hans filmproduktion löper temat kring döden och våra mänskliga tvångsföreställningar som en röd tråd. Genom sitt medvetande belyser han den allmänmänskliga problematik som är så oåtkomlig för de flesta av oss. Nelson Mandela blev ett levande ljus i mörkret åt en hel nations hopplösa kamp mot apartheidlagarnas tyranni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Konjunktionen mellan Saturnus och Pluto En konjunktion mellan två himlakroppar kan liknas vid ett kosmiskt befruktningsögonblick. När...